Om projektet
Italienskt i väntan på flighten på Terminal 5
Little Italy by Pontus Frithiof är en modern restaurang belägen på Marknadsplatsen i Terminal 5 på Arlanda flygplats. Här möts italienska smaker och New York-inspirerad casual dining i en avslappnad miljö. Restaurangen erbjuder en meny som sträcker sig från tidig frukost till sen middag, med rätter som matiga smörgåsar, klassiska pizzor, pasta och hamburgare. Signaturrätter inkluderar ravioli "Osso Buco style", porchettaburgare och den italienska smörgåsen "schiacciata". Maten tillagas av erfarna kockar direkt på plats med målet att serveras inom 5–7 minuter. Konceptet är ett samarbete mellan krögaren Pontus Frithiof och Nordrest, och är deras andra gemensamma restaurang på Arlanda efter La Girafe.
Vi på Nordrest vinnlägger oss om att vara snabbfotade mot kunder och uppdragsgivare. Perfecta möter upp våra förväntningar på bästa sätt, med att leverera projekten till rätt pris och i tid.
Allan Kock, Projektledare Nordrest
Utrustningen
Perfectas leverans
Hos Little Italy utrustade vi hela köket och baren med maskiner och inredning. Kylmontrar, alla kylbänkar plus kyl och frysskåp i kök och bar från Haglund Industri. Spislinje i köket från Berto's, ugn från Rational, salamander från Palux och snabbugn från XpressChef. Custom rostfritt i kök, bar och diskrum som har en huvdisk WD7 med grovdiskfunktion från Wexiödisk. Espressomaskin EX3 från Crem. Värmelampor från Stayhot.
Kökskonsult: Storköksbyrån
Arkitekt: Gaia Studios